O çiçeğe zarar verenlere 387 bin lira ceza

O çiçeğe zarar verenlere 387 bin lira ceza
 Yazar / Alanya Medya
Alanya'ya özel yetişen endemik olarak tebir edilen kum zambakları devlet koruması altında.

Özellikle ilçemizin Yeşilöz Sahili'nde bulunan kum zambakları, dünyada da nadir olarak görülen bitkilerdir. Ancak ekosisteminin insan kaynaklı tahribi ilgili bitkinin zarar görmsine ve neslinin tükenmesine sebep oluyor. İlgili cezayı tahrip edenlere verielcek olan ceza ise 387 bin TL tutarındadır.

Bu yüksek ceza miktarı, kum zambaklarının korunması için önemli bir adım olarak görülüyor. Çevrecilerin ve yerel halkın, kum zambaklarının korunması konusunda oldukça hassas ve bu konuda farkındalık yaratmak için çaba sarf etmesi gerekiyor. Turistlere ise bu nadide çiçeklere zarar vermemeleri ve doğanın bu eşsiz parçasını koruma konusunda duyarlı olmaları çağrısında bulunuyorlar.

Kum zambakları, sadece estetik bir değer taşımakla kalmıyor, aynı zamanda çevre ve ekosistem için de büyük önem arz ediyor. Bu yüzden, ziyaretçilerin doğaya saygı göstererek bu güzelliği gelecek nesillere de bırakabilmeleri için dikkatli olmaları gerekiyor.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

Kaynak:Gazete Alanya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.