Olası Doğa Risk Tedbirleri Alınıyor! ALANYA!

Olası Doğa Risk Tedbirleri Alınıyor! ALANYA!
Alanya son haberleri! Alanya Belediyesi, yaklaşan kış ayları öncesinde sel baskınlarına karşı önlem almak için dere temizliği çalışmalarına devam ediyor. Farklı bölgelerdeki dere yataklarında yürütülen bu çalışmalarla, olası taşkın risklerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Alanya Belediyesi yaklaşan kış mevsimi öncesinde olası sel baskınlarına karşı kent genelinde kapsamlı dere temizlik çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri hem merkezde hem de kırsal mahallelerde yer alan dere yataklarını temizleyerek suyun doğal akışını engelleyen yabancı maddeleri ve birikintileri ortadan kaldırıyor.

Hacet Deresi Gümüşdere ve Oba Çayı gibi önemli su yollarında iş makineleriyle gerçekleştirilen bu çalışmalar taşkın riskini en aza indirmeyi amaçlıyor.

Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik kış aylarında yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı bu temizlik faaliyetlerinin kritik öneme sahip olduğunu vurgularken vatandaşların can ve mal güvenliğini korumanın yanı sıra çevreyi de koruma amacı güttüklerini belirtti.

Bu çalışmaların sadece kent estetiğini geliştirmekle kalmayıp doğal çevrenin korunmasına da önemli katkı sağladığı ifade ediliyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri özellikle yağışların yoğun olduğu bölgelerde su akışını engelleyen unsurları temizlemeye odaklanarak taşkınların önüne geçilmesi için yoğun bir program uyguluyor.

Çevre koruma ve altyapı çalışmalarının bir parçası olan bu faaliyetler Alanya genelinde sürecek ve kış aylarında yaşanabilecek olası risklerin önlenmesine yönelik tedbirler alınmaya devam edecek.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.