Otel doluluk oranları Eylülde coşacak! Antalya otel doluluk oranı Eylüle coşkuyla girecek!

Otel doluluk oranları Eylülde coşacak! Antalya otel doluluk oranı Eylüle coşkuyla girecek!
Turizmin başkenti Eylül otel doluluğunu dibine kadar hissedecek. Antalya'da otellerin doluluk oranları, Eylül ayında da yüksek seviyede. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, Temmuz ve Ağustos aylarındaki yoğunluğun devam ettiğini belirtti. Ayrıca, iç pazarda erken rezervasyon alışkanlığının arttığını ve bazı bölgelerde bu artışın yüzde 70, hatta yüzde 100'e yaklaştığını vurguladı.

Antalya'da otellerin doluluk oranları Eylül ayında da yüksek seyrediyor yaz aylarındaki doluluğun sürdüğünü belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu sezonun artık Mayıs ayında başlayıp Kasım ayının sonuna kadar uzadığını söyledi. Bu dönemde turistler denize girebiliyor ve hava şartları oldukça elverişli.

Temmuz ve Ağustos aylarındaki doluluk oranları Eylül'de de yüzde 90-95 civarında devam ederken Ekim ayına dair rezervasyonlar da bu oranın süreceğini gösteriyor. Saatçioğlu erken rezervasyonların hem iç hem de dış pazarda büyük avantaj sağladığını bazı bölgelerde erken rezervasyonlarda yüzde 100'e yakın artış yaşandığını ifade etti.

İç pazarda erken rezervasyona olan ilgi arttı ve bu sayede tatilciler yüzde 35 ile yüzde 45 oranında daha uygun fiyatlarla tatil yapabiliyor. Geç rezervasyon yaptıranlar ise yaz aylarında daha yüksek fiyatlarla karşılaştı. Kasım ayına kadar dolulukların devam etmesi beklenirken spor sağlık ve kongre turizmiyle sezon dışı aylarda da doluluk artırılmaya çalışılıyor.

Calista Luxury Resort Otel Genel Müdürü Ali Kızıldağ ise Eylül Ekim ve Kasım aylarının sıcak geçmesi nedeniyle otellerin doluluk oranlarının yüksek kalmaya devam ettiğini okullar açılmasına rağmen iç pazarın hareketli olduğunu ve aynı zamanda kongre seminer gibi etkinliklerin başladığını belirtti.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.