Pazarlara yeni dönem geldi: Antalya pazarları vatandaşın gönlüne su serpecek.

Pazarlara yeni dönem geldi: Antalya pazarları vatandaşın gönlüne su serpecek.
Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, pazarlarda yeni bir uygulama başlattı. Kapalı pazar yerlerine kurulan 'tartı kontrol noktaları' sayesinde vatandaşlar aldıkları ürünlerin miktarını tartarak güvenle alışveriş yapabiliyor. Bu yenilik, pazara gelenlerin içini rahatlatmayı amaçlıyor.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi vatandaşların güvenli ve huzurlu bir alışveriş deneyimi yaşamalarını sağlamak amacıyla kapalı pazar yerlerine "tartı kontrol noktaları" kurarak yeni bir dönem başlattı.

Bu uygulama sayesinde pazara gelenler aldıkları ürünleri anında tartarak eksik tartı gibi olası suistimallerin önüne geçebiliyorlar. Zabıta ekipleri tezgah düzeni fiyat etiketleri ve tartıların doğruluğunu denetleyerek pazarda düzeni sağlıyor.

Bağırarak satış yapan esnaf çevreye gürültü kirliliği yaydığı gerekçesiyle idari para cezasına tabi tutuluyor.

Yeşilbahçe Kapalı Semt Pazarı'ndan alışveriş yapan Duran G. bu hassas terazilerin esnafın doğru tartıp tartmadığını kontrol etmek adına çok faydalı olduğunu belirtirken bir başka pazar sakini Ayşe S. da suistimallerin önüne geçildiğini ve vatandaşların haklarını savunabilecekleri bir ortamın sağlandığını ifade etti.

Muratpaşa Belediyesi zabıta ekiplerinden Erimcan Ö. pazarda alışveriş yapan vatandaşların rahat etmesi ve güvenli bir ortam sağlanması için düzenlemelerin titizlikle yapıldığını vurguladı.

Bu sayede Antalya’daki pazar yerlerinde hem esnaf hem de müşteriler için daha düzenli ve güvenilir bir alışveriş ortamı oluşturulmuş oldu.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.