Piramitlerdeki yeni keşif bilineni unutturacak: Peki nasıl yapılmış gelin birlikte bakalım!

Piramitlerdeki yeni keşif bilineni unutturacak: Peki nasıl yapılmış gelin birlikte bakalım!
Mısır'da yapılan yeni bir keşif, piramitlerin inşasıyla ilgili mevcut bilgileri sorguluyor. Piramitlerin nasıl yapıldığına dair bu yeni bulgu, önceki teorileri altüst edebilir. Piramitlerin büyüklüğü ve inşa süreci bugüne kadar büyük bir gizem olarak kabul edilirken, bu yeni keşif, yapıların inşa tekniklerini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.

Mısır'daki piramitlerin inşası uzun zamandır firavunların ölüm sonrası yaşamına hazırlık amacıyla yapıldığı bilinen bir fenomen. Son zamanlarda keşfedilen yeni bulgular bu inşaat süreci hakkında bildiklerimizi değiştirebilecek nitelikte.

Firavun Djoser için yapılan ve 4700 yıl önce inşa edilen Step Piramidi'nin altındaki 563 km uzunluğundaki karmaşık tüneller ağı piramitlerin yapımında suyun önemli bir rol oynayabileceğini öne sürüyor. Araştırmacılar bu tünellerin gelişmiş bir su yönetim sistemiyle bağlantılı olabileceğini düşünüyor. Piramidin etrafındaki “kuru hendek” olarak bilinen yapı da sadece taş ocağı değil suyu toplamak ve yönetmek amacıyla yapılmış olabilir. Bu teoriye göre hendekten toplanan suyun piramitlerin inşasında taş bloklarının taşınması için kullanıldığı öne sürülüyor. Özellikle su gücüyle çalışan bir asansör sistemiyle taş blokların yukarı kaldırılması inşaatın hızlanmasına ve iş gücünün azaltılmasına yardımcı olmuş olabilir. Bu teoriler Mısır'daki yağış miktarının bu sistemi besleyip besleyemeyeceği konusunda bazı uzmanlar arasında tartışmalara neden oluyor. Yine de eğer bu su bazlı sistem gerçekten kullanıldıysa Mısır mühendisliğinin ne kadar ileri düzeyde olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Kaynak: onedio

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.