Sonbahar tatili yabancı turisti uçurur

Sonbahar tatili yabancı turisti uçurur
Alanya haber. Sonbaharda tatil sezonu, yabancı turistlerin ilgisiyle uzuyor. Yabancı turistler, tatil sezonunu kasım sonuna kadar sürdürerek bölgelere olan talebi artırıyor. Bu durum, uçuşların devam etmesi ve tesislerdeki rezervasyonların artmasına olumlu katkı sağlıyor. Aynı zamanda yerli turistlerin tatil süreleri de her yıl daha uzun hale geliyor.

Yabancı turistler Türkiye’nin Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaz sezonunu kasım sonuna kadar uzatıyor özellikle İngiliz Rus ve Alman turistler bu süreçte başı çekiyor.

Dalaman ve Alanya gibi bölgelerde emekli turistlerin yoğunluğu dikkat çekerken sezonun iki ay daha devam etmesi bekleniyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne göre uçuşlar kasım sonuna kadar sürecek ve talep artışı gözleniyor. Turist sayısı artsa da kur baskısı ve maliyetler işletme kârlarını olumsuz etkiliyor.

Sonbahar tatili yabancı turisti uçurur

Sonbahar indirimiyle yerli turist de tatil rezervasyonlarına yönelmiş durumda bazı bölgelerde fiyatlar yüzde 30’a varan indirimler sunuyor. Eylül ayında tatil yapan yerli turistler indirimlerden faydalanırken çocuksuz gruplar ekim sonuna kadar tatil seçeneklerini değerlendiriyor. Kruvaziyer turizmi de sonbaharda artarak devam ediyor bu durum Türkiye’nin çeşitli şehirlerine ekonomik katkı sağlıyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.