Tanıtım Alanya: 400 kişi tam 3 günde görecek tanıyacak!

Tanıtım Alanya: 400 kişi tam 3 günde görecek tanıyacak!
Tarihle iç içe tarih kokan güzel şehir Alanya tanıtımda! 400 bin kişi tam 3 günde görecek. Alanya'nın kültürel mirasları, 3. Uluslararası Antalya Yörük-Türkmen Kültür Festivali'nde Alanya Belediyesi'nin kurduğu Yörük çadırında tanıtılıyor. Festival, Antalya Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı'nda gerçekleşiyor ve 3 gün boyunca 400 kişiye Alanya'nın tanıtılması hedefleniyor.

Uluslararası 3. sü yapılan Antalya Yörük-Türkmen Kültür Festivali’nde Alanya’nın Yörük kültürü Alanya Belediyesi’nin kurduğu büyük ve kapsamlı çadırda tanıtılıyor.

Festival 13-15 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı’nda düzenleniyor ve 400 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. Alanya Belediyesi’nin “Geçmişten İzler” temalı sergisinde Alanya’nın kültürel mirasları ve Yörük kültürüne dair çeşitli eserler sergileniyor. Bu sergi siyah beyaz Alanya fotoğraflarından dokumalara Yörük envanterine kadar birçok ürünü içeriyor. Ziyaretçiler çadırda Yörük göçünde kullanılan mutfak eşyaları tarım aletleri kilim dokuma tezgâhları ve deve taşımacılığında kullanılan heybeler gibi birçok kültürel objeyi görme fırsatı buluyor. Festivalin ilk gününde çeşitli belediye başkanları STK temsilcileri ve vatandaşlar sergiyi ziyaret etti. Alanya Belediyesi’nin çadırı hem düzenlemesi hem de sergilenen objelerle büyük beğeni topladı. Festival boyunca Alanya’nın Yörük kültürünün modern ve geleneksel yönleri ziyaretçilerin beğenisine sunulurken çadırın en iyi Yörük kültürünü anlatan yerlerden biri olduğu vurgulandı. Bu etkinlik Alanya’nın kültürel zenginliklerini tanıtarak ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor ve Alanya’nın tarihsel mirasının korunmasına katkı sağlıyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.