Tarihi geçmişi 2000 yıla dayanıyor! Tarihi Manavgat 2 Bin yıllık köprüsü!

Tarihi geçmişi 2000 yıla dayanıyor! Tarihi Manavgat 2 Bin yıllık köprüsü!
Her yeri tarih kokan tarihle iç içe olan Antalya şehrinin gözdesi tam 2 bin yıllık! Manavgat'taki Naras Köprüsü, Dikmen Mahallesinde, Naras Çayı'nın kıyısında yer alan 2 bin yıllık bir taş köprüdür. Zamanın izlerini taşıyan bu köprü, bölgenin büyüleyici doğasıyla birleşerek antik bir hikayeyi günümüze taşır.

Manavgat’ın Dikmen Mahallesinde yer alan ve Naras Çayı üzerinde bulunan Naras Köprüsü 2 bin yıllık tarihiyle zamana meydan okuyan bir mimari şaheserdir. Roma dönemine dayanan bu taş yapı hem tarihin hem de doğanın birleştiği bir noktada yükseliyor.

Yaklaşık 12 metre yüksekliğindeki beş kemerli köprü Aspendos Köprüsü ile benzerliğiyle dikkat çekerken çevresindeki doğal güzellikler adeta bu antik yapıya eşlik ediyor. Köprünün altından geçen Naras Çayı sakin akışıyla sürekli bir yenilenme sağlarken köprünün doğayla iç içe geçmesini sağlar. M.Ö. 2. yüzyıldan günümüze ulaşan Naras Köprüsü Seleukeia Antik Kenti ile de bağlantılıdır ve ziyaretçilerine zamanda bir yolculuk sunar. Oymapınar Barajı yolu üzerinde konumlanan bu köprü tarihin izlerini taşıyan bir kartpostal gibi duruyor. Her mevsim farklı bir güzellikle ziyaretçilerini karşılayan Naras Köprüsü sadece bir taşyapı değil aynı zamanda geçmişi ve doğayı bir araya getiren bir sanat eseridir. Bu antik yapı tarihe ve doğaya meraklı ziyaretçiler için unutulmaz bir deneyim sunarken Antalya'nın kollarında doğayla iç içe geçmiş bir tarihsel hikaye anlatmaya devam ediyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.