Tatilcide Rota ilgisi o yöne kaydı! Akdeniz değil, Ege hiç değil!

Tatilcide Rota ilgisi o yöne kaydı! Akdeniz değil, Ege hiç değil!
Alanya haber! Tatilciler, Ege ve Akdeniz'deki yoğunluktan kaçmak için yeni bir rota belirliyor. Bu yıl, daha sakin ve müstakil bir tatil yeri arayanların tercih ettiği yeni adres Bursa'nın İznik ilçesi oldu.

Son yıllarda özellikle pandemi sonrası tatilcilerin tercihleri değişmeye başladı ve kalabalık Ege ve Akdeniz sahilleri yerine daha sakin ve izole alanlar popüler hale geldi. Bu değişimin öne çıkan noktalarından biri ise Bursa’nın İznik ilçesi oldu.

Tarihi zenginlikleriyle bilinen İznik Türkiye’nin beşinci büyük gölü antik bazilikası çinileri ve çeşitli dönemlerden kalma yapılarıyla kültürel bir cazibe merkezi olmasının yanı sıra doğayla iç içe sakin ve müstakil bir tatil arayanların da gözdesi haline geldi.

Özellikle pandemi sonrası kalabalık 5 yıldızlı otellerden uzak durmak isteyenler İznik’te göl manzaralı havuzlu ve 4 ila 10 kişilik kapasiteli villalarda tatil yapmayı tercih ediyor. Bu villalar kişisel alan sunmaları ve izole yaşam imkanı sağlamaları nedeniyle dört mevsim boyunca büyük ilgi görüyor.

Günlük 8-12 bin TL arasında değişen fiyatlarla kiralanabilen bu müstakil villalar özellikle geniş aileler veya arkadaş grupları için ideal bir seçenek sunuyor. Yaz sezonunun yanı sıra diğer mevsimlerde de doluluk oranları oldukça yüksek olan İznik doğa ve huzur arayanların vazgeçilmez tatil rotalarından biri haline geldi.

Bu yeni trend tatil anlayışının nasıl evrildiğini ve insanların kalabalıktan uzak daha kişisel ve doğaya yakın tatil seçeneklerine yöneldiğini gözler önüne seriyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.