Turizm bir yeni rekora daha imza attı! Turizm istihdamı tarihi rekoru!

Turizm bir yeni rekora daha imza attı! Turizm istihdamı tarihi rekoru!
Alanya Haber! Türkiye Otelciler Birliği'nin açıklamasına göre, Haziran ayı itibariyle turizm sektöründe çalışan sayısı 1.5 milyonu geçerek tarihi bir rekor kırdı. Turizm istihdamında yeni bir zirveye ulaşıldı.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin Haziran 2024 itibarıyla turizmde çalışan sayısının tarihi bir rekor kırarak 1.5 milyonu geçtiğini açıkladı ve turizm Türkiye’nin toplam istihdamının yüzde 9'unu oluşturuyor ve bu oran Ağustos ayında çalışan sayısının 1.7 milyona ulaşmasıyla daha da artacak.

Sektördeki önemli paylara sahip alanlar arasında konaklama yiyecek-içecek seyahat acenteleri ve havayolu bulunuyor. Toplantıda esnek çalışma modellerinin turizm sektörüne uyarlanmasının daha fazla istihdam sağlayacağına dikkat çekildi. Eresin mevcut İş Kanunu'nun sanayi sektörlerine odaklandığını ve turizmin gereksinimlerini karşılamadığını vurguladı. Bu bağlamda gençler ve kadınlar için istihdamı artırma adına yasal düzenlemeler gerektiğini belirtti. Turizm işletmelerinin 7/24 çalışma zorunluluğunun altını çizen Eresin insan faktörünün önemini vurgulayarak çalışan performansının müşteri memnuniyetine doğrudan etkisi olduğunu ifade etti. İŞKUR SGK ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri yürürlükteki mevzuat ve teşvikler hakkında bilgilendirmeler yaparak sektördeki güncel uygulamaları paylaştılar. Toplantıda sektörün ihtiyaçlarına uygun düzenlemeler ve çalışma barışını güçlendirme çabalarının sürdüğü belirtildi. TÜROB bu konuda ilgili kurumlarla temaslarını artırarak sürdürülebilir istihdamı hedefliyor.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.