Veriler açıklandı, avokado üreticisi destan yazdı

Veriler açıklandı, avokado üreticisi destan yazdı
Alanya'nın en ünlü tarım ürünlerinden olan avokado üretiminde bu sene yüksek hava sıcaklıklarına ve çok sayıda dezavantajlı duruma rağmen patlama yaşandı. Peki bu yıl kaç ton avokado üretildi? söz konusu başarının sırrı nedir?

Hava şartları üreticiyi zorladı

Özellikle yaşanan yüksek sıcaklıklar sebebiyle çok sayıda tropikal tarım ürünü artık bölgemizde yetiştirilebilmektedir. Tüm bunların yanında söz konusu tropikal tarım ürünlerinin katma değeri düşünüldüğünde çiftçiyi teşvik eden bir kazanca sahip olduğu görülecektir.

Zor bir hasat dönemi oldu

Ülkemizde de son zamanlarda geniş bir tüketim ağına ulaşan avokado ilçemizde çok yoğun bir biçimde üretilmektedir. Ancak bu sene yaşanan yüksek sıcaklıklar ve kuraklık tehlikesi sebebiyle çiftçi ürünlerini toplayana kadar akla karayı seçti diyebiliriz.

Alınan tedbirler işe yaradı

Avokadoların dalında kuruması tehlikesi ile son yılların en tedirgin hasat mevsimini yaşayan çiftçinin bu sene almış olduğu tedbirler sebebiyle yüzü güldü. İlçemizde toplamda 47.205 dekar alanda yapılan avokado tarımı bu yıl 38.462 tonluk üretimle rekor kırdı.

Konuyla ilgili olarak Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, “Besin değeri saymakla bitmeyen meyvemizin üretiminin yüzde 80 Alanya’da yapılmakta. Farklı dönemlerde farklı türleri üretilen avokadonun hepsinin zamanı farklı. Hangi ayda bulunuyorsak o aydaki ürüne ait türü tüketmemiz gerek onu bilmeliyiz. Ağustosta başladığımız üretim seneye haziran ayına kadar sürecek.” dedi

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.