Vizenin kalkmasıyla patlama yaşandı! Talep patlaması Antalya'ya en çok turist gönderen olmasıyla bağdaştı!

Vizenin kalkmasıyla patlama yaşandı! Talep patlaması Antalya'ya en çok turist gönderen olmasıyla bağdaştı!
Uygulanan vize muafiyeti sonrası, Antalya'ya gelen turist sayısında önemli bir artış yaşandı. Ağustos ayında Romanya'dan Antalya'ya gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %27 arttı. Bu artış, Antalya'nın en çok turist gönderen 5. ülke olarak öne çıkmasını sağladı. Vize muafiyeti, turizmde pazar çeşitliliğinin artırılmasıyla ilişkilendirildi.

Antalya 2024 yılında turizmde büyük bir başarı yakalayarak 12 milyondan fazla turisti ağırlarken en fazla turist gönderen ülkeler arasında Rusya Almanya İngiltere ve Polonya yer aldı.

Romanya ise vize muafiyetinin sağlanmasının ardından hızlı bir yükseliş kaydetti ve Antalya’ya en çok turist gönderen beşinci ülke oldu. Ağustos ayında Rumen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 115 bin 141'e ulaştı. Romanya’dan gelen turist sayısı yılın ilk sekiz ayında 341 bini aştı ve 2023 yılına göre önemli bir artış gösterdi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu Antalya’nın yıl sonuna kadar 17 milyon turist hedefini yakalayabileceğini belirtti. Özellikle Rusya’dan 2.6 milyon Almanya’dan ise 2.2 milyon turistin geldiğini vurguladı. İngiltere pazarında iki haneli büyümenin devam ettiğini ve bu yıl 1.1 milyon İngiliz turistin Antalya’yı tercih ettiğini söyledi. Polonya'dan gelen turist sayısının da yıl sonunda 1 milyonu aşması bekleniyor. Romanya pazarındaki büyüme vize muafiyeti ve kimlikle seyahat kolaylığı sayesinde gerçekleşti. Bu tür vize kolaylıklarının Türkiye turizmine büyük katkı sağladığını ifade eden Saatçioğlu Türkiye’nin pazar çeşitliliği açısından rakip ülkeler İspanya ve İtalya’ya göre önemli bir avantaj elde ettiğini belirtti. Türkiye’nin pazar çeşitliliği sayesinde daha fazla turist çektiğini ve bu durumun turizm sektörüne pozitif yansıdığını söyledi.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.