Zamlar Antalya Belediyesinde yağmur oldu yağdı! İşte zamların perde arkası!

Zamlar Antalya Belediyesinde yağmur oldu yağdı! İşte zamların perde arkası!
Zamlar Antalya'ya da uğradı! Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nda, bazı kreşler ve Doğal Yaşam Parkı ücretlerine zam yapılmasına karar verildi. Bu zam kararı, belediyedeki artan maliyetlerin karşılanması amacıyla alındı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısında alınan kararla belediyeye ait bazı hizmetler ve doğal alanlara giriş ücretlerinde artış yapıldı. Bu kapsamda Antalya Doğal Yaşam Parkı giriş ücretlerinde önemli bir zam kararı alındı.

Yaya girişi 7 TL'den 15 TL'ye öğrenci girişi 2 TL'den 5 TL'ye turist yetişkin girişi ise 200 TL’ye yükseldi. Antalya’nın turistik bölgelerinden Tazı Kanyonu da artık ücretli hale geldi. Kanyon için kişi başı giriş ücreti 35 TL öğrenci girişi ise 20 TL olarak belirlendi.

Zamlar Antalya Belediyesinde yağmur oldu yağdı! İşte zamların perde arkası!

Tazı Kanyonunda fotoğraf ve drone çekimi gibi ek hizmetler de fiyatlandırıldı; fotoğraf çekimi 175 TL drone çekimi ise 900 TL olarak tarifelendirildi. Bununla birlikte kahvaltılık ürün ve içeceklerin de fiyatları yükseldi.

Bu zam kararları Antalya halkı ve turistler için çeşitli alanlara erişim maliyetlerini artırırken özellikle turistik bölgelerdeki hizmetlere olan taleplerin ekonomik anlamda daha pahalı hale gelmesine yol açtı.

Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda zam kararlarının gerekçesi belirtilmese de belediyeye bağlı kreşler de zamdan etkilendi. Alınan kararlar kentin farklı kesimlerinde tartışmalara yol açarken yeni uygulamalarla birlikte Antalya’daki bazı gezi ve eğlence alanları daha maliyetli hale gelmiş oldu.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.