Ücretli Öğretmen Maaşları: Ne zaman yatar, ne zaman hesaplarda olur?

Ücretli Öğretmen Maaşları: Ne zaman yatar, ne zaman hesaplarda olur?
Ücretli öğretmen maaşları genellikle ayın 1'i ile 10'u arasında hesaplara yatırılır. Maaşların yatma tarihi öğretmenin çalıştığı ilin Milli Eğitim Müdürlüğünün işlem hızına ve bankaların çalışma takvimine göre değişiklik gösterebilir. Ödemeler çoğunlukla ay sonuna kadar tamamlanır.

2024-2025 eğitim-öğretim yılında ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerdir ve maaşları girdikleri ders saati ile bu ders saatinin yarısı toplanarak hesaplanır.

Örneğin ayda 120 saat derse giren bir öğretmen 60 saat de ek ders eklenerek toplamda 150 saat üzerinden ödeme alır.

Bu hesaba göre ücretli öğretmenlerin maaşı 19.251 TL olabilir. Ücretli öğretmenlerin maaşları okulların hazırladığı ek ders bordroları üzerinden her ayın ilk haftasında milli eğitim müdürlüklerince hesaplanarak öğretmenlerin hesaplarına yatırılır.

Görev alan öğretmenlerin maaşları çalıştıkları her ayın sonunda belirlenen bu sisteme göre düzenli olarak ödenecektir.

Derslerin başlamasıyla birlikte ücretli öğretmenler de görevlendirilmiş olup maaş ödeme süreci bu formüllere göre işlemektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.