Alanya tüm ülkeye tropik meyve yedirecek

Alanya tüm ülkeye tropik meyve yedirecek
 Yazar / Alanya Medya
Bir Turizm kenti olmanın yanında aynı zamanda önemli bir tarım kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Alanya Şimdi de tüm ülkeye tropikal meyvenin nasıl bir şey olduğunu öğretmek için çalışıyor.

Ilıman iklim kuşağının orta bölümünde bulunan Türkiye'de yetişen meyve ve sebzelerin yanında Alanya'da son yıllarda yapılan zirai ataklarla beraber tropikal meyveler de yetişmeye başlamıştır.

Bunun son dönemdeki en büyük temsilcisi ise mango tarımıdır. Mango bizim millet olarak tadına yabancı olduğumuz bir meyvedir. Katma değeri yüksek pahalı bir meyve olarak nitelendirilen mangoyu Alanya sayesinde tüm ülke uygun fiyatlardan yiyebilecek.

Konu ile ilgili olarak mango üreticileri ise üretilen mangonun tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ve ihracat yapılabilecek noktaya geldiğini ifade etmektedir.

Ancak söz konusu tarım ürününün iç piyasada satılması durumunda da çiftçinin kazanacağı ücret az değildir.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.