Avokadolar için toplantı yapıldı

Avokadolar için toplantı yapıldı
 Yazar / Alanya Medya
İlçemizin önemli tarım ürünlerinden olan avokadolar için toplantı düzenlendi. İşte detaylar...

Alanya Ziraat Odası ve Avokado Üreticileri Birliği, tropikal meyve yetiştiriciliğinde sürdürülebilir bir yaklaşım geliştirmek amacıyla adım attı. Tarımsal üretimdeki zorlukların ele alındığı bir toplantıda, üreticilerin sorunlarına çözüm arayışı sürdürüldü.

Alanya Ziraat Odası ve Avokado Üreticileri Derneği, avokado sektöründe hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyacak bir üretim modeli oluşturmak amacıyla istişare toplantısı düzenledi.

Alanya Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, ziraat odası başkanı Tahir Göktepe, Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen ve avokado üreticileri katıldı. Göktepe, tarımsal üretimin zorluklarına dikkat çekerek toplantıda konuşma yaptı.

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe söz konusu toplantıyla ilgil olarak "Birçok olumsuzluk yaşıyoruz. Biz ülke ve aile ekonomisine katkı sağlamak için varız. İlçemizde üretimini yaptığımız ürünler kayma değeri yüksek ürünler.

Birçok il ve ilçede bu kadar tarımsal faaaliyet olmaz. Aksine Alanya’da tarımsal üretimin ve sorunların da katlanarak devam ettiği dönemdeyiz. Sorunları siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, üretici birliklerimizle hep beraber aşmalıyız.

İlçemizdeki avokado, muz, mango, ejder meyvesi, passiflora, papaya gibi ürünlerin geleceğini güvence altına almamız için bu toplantıları sık aralıklarla yapmamız lazım. Üretici olarak üretim tekniklerini ve standartlarını oluşturmamız lazım. Sonrasında fiyat politikasında da kendi ürünümüze sahip çıkmamız lazım.” dedi.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

Kaynak:Alanya Postası

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.