Belediye başkanının makam odasına haciz geldi

Belediye başkanının makam odasına haciz geldi
 Yazar / Alanya Medya
Döşemealtı Belediyesi haciz şoku yaşadı. Belediye Başkanı Menders Dal'ın makam odasına bile haciz geldi. İşte detaylar...


CHP Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, makam odasındaki eşyaların haczedilerek yediemin deposuna taşınmasına rağmen, "Biz makam odalarında doğmadık. Verdiğimiz sözleri Döşemealtı'na kazandıracağız" şeklinde açıklama yaptı.

Akşam saatlerinde, bir firmanın belediyeden alacaklarını tahsil edememesi sonucu, CHP'li Döşemealtı Belediye Başkanlığı makamındaki eşyalar, firmanın avukatları aracılığıyla yapılan icra işlemiyle kamyona yüklenip yediemin deposuna taşındı.

Tahakkuka bağlanmış emanetlerde bekleyen borçlar arasında esnaf-müteahhit, personel, kamulaştırma, kurum borçları ve krediler bulunan bir tabloda, belediyenin toplam borcunun 1 milyar 421 milyon 480 bin 557 lira 58 kuruş olduğunu gösteren bir pankartla vatandaşlar bilgilendirildi.

Haciz sonrasında, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, haczedilen eşyaların arasında bulunan makam koltuğu ve diğer eşyaların yer aldığı Döşemealtı halısı ve plastik masa-sandalyelerle döşenmiş yeni makam odasında açıklamalarda bulundu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal konuyla ilgili olarak "Seçimden 10 gün önce 21 Mart tarihinde Döşemealtı Belediyesi'ne haciz işlemi uygulayan ilgili asfalt şirketinin bir başka firması ile 122 milyon TL'lik bir asfalt ihalesi yapıldığının altını çizen Dal, “Seçimden 10 gün önce 21 Mart tarihinde Döşemealtı Belediyesi ilgili asfalt şirketinin bir başka firması ile 122 milyon TL'lik bir asfalt ihalesi yapmışlar. Bu firmaya durumu anlatarak ödeyecek paramız olmadığını, ayrıca ‘Bu asfaltı dökecek altyapısı tamamlanmış, kanalizasyonu bitmiş, doğalgaz çalışmaları bitmiş, ASAT'ın çalışmaları bitmiş, Telekom'un çalışmaları bitmiş sıcak asfalt dökülecek bir yolumuz yok' dedik. Bunlar ısrarla bu ihalenin sürmesini istediler. Bu ihaleye aynı zamanda giren başka bir firma da 63 milyon TL fiyat vermiş. Neredeyse yarı fiyatı, diğeri tercih edilmiş. Bunu sürdürebilirliğimiz yok diyerek anlattık. Anlatmaya çalıştık, ama sonuçta böyle bir yola başvurdular.” dedi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.