Üniversitelerimiz Alanya'ya çağ atlatabilir

Üniversitelerimiz Alanya'ya çağ atlatabilir
 Yazar / Alanya Medya
İlçemizde bulunan üç üniversite devletin de vereceği derstek ile beraber istenirse ilçemiz turizmine yeni bir değer katabilir? Peki o değer nedir?

Dünya genelinde marka olmuş Turizmde başarılı bir çok ülkenin mutfak kültürünü öne çıkardığını görüyoruz. Türk mutfağı adeta koca bir derya. Alanyamızda bulunan Alaaddin Keykubat Üniversitesi Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü işte bu misyonu yürütmek üzere büyük bir çalışma içerisindedir.

Söz konusu bölüm turizm endüstrisinin en önemli alanlarından birisi olan yiyecek ve içecek sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren işletmelerde çalışmaları için gerekli bilgi, beceri ve en önemlisi de tecrüne kazandırıyor.

Söz konusu bölüme ciddi destek sağlanır ve gastronomi ile ilgil uluslararası etkinlikler düzenlenirse Alanya Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü sayesinde turizmde yeni bir boyut kazanır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.