60 yerliye, 110 yabancıya! Alanya kafana göre fiyat tarifesi!

60 yerliye, 110 yabancıya! Alanya kafana göre fiyat tarifesi!
Alanya'da bir markette dondurma fiyatlarının yerli ve yabancı turistlere farklı uygulandığı iddia edildi. Necdet Koç, yerli turistlere 60 TL, yabancılara ise 110 TL ücret istendiğini belirterek, bu durumu dolandırıcılık olarak nitelendirdi.

Alanya’ya tatile giden Necdet Koç bir markette karşılaştığı dondurma fiyatlarından şikayetçi oldu. Koç marketin yerli ve yabancı turistlere farklı fiyatlar uyguladığını belirterek bunun haksızlık ve dolandırıcılık olduğunu dile getirdi.

Kaldığı otelin altında bulunan markette dondurma fiyat etiketlerinin bulunmadığını ve satışın keyfi olarak yapıldığını iddia etti. Yerli turistlere dondurmanın 60 TL’ye yabancı turistlere ise 110 TL’ye satıldığını söyleyen Koç aynı dondurmanın zincir marketlerde 35 TL’ye satıldığını belirtti.

Yaşadığı bu olumsuz deneyimi Alanya Posta Medya’nın WhatsApp ihbar hattına göndererek fiyat farklılığını ve haksız kazanç elde etmeyi eleştirdi. Koç Alanya’da yaşanan bu tür uygulamaların turizme zarar vereceğini savunarak yetkililerin bu duruma müdahale etmesini talep etti.

Tatil beldelerinde özellikle turistlere uygulanan fahiş fiyatlandırmaların yaygın olduğuna dikkat çeken Koç bu tarz uygulamaların dürüst esnaflık anlayışıyla bağdaşmadığını vurguladı. Olayın bir dolandırıcılık olduğunu ifade eden Koç yaşadıkları karşısında hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Bu tür uygulamaların turistik bölgelerdeki diğer işletmelere de zarar verdiğini düşündüğünü söyledi. Koç hem yerli hem de yabancı turistlerin haklarının korunması gerektiğini vurgulayarak daha adil ve şeffaf fiyat politikalarının uygulanmasını talep etti.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.