Alanya - Antalya! Bu iflasın hissi kışın kendini gösterecek

Alanya - Antalya! Bu iflasın hissi kışın kendini gösterecek
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sezonunun sonlarına yaklaşıldığını ve yaklaşan kış sezonunun zorluklarına dikkat çekti. Özellikle FTI'nin iflasının Antalya ve Alanya'da turizm sektörünü kış döneminde olumsuz etkileyeceğini belirtti. Alanya son haberler.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu 2023 turizm sezonunun sonuna yaklaşırken Antalya ve Alanya'daki otellerin tur operatörü FTI Group’un iflasının etkilerini kışın daha belirgin hissedeceğini söyledi.

Aslında diğer tur operatörlerinin kış sezonuna yeterli ilgi göstermemesi üzerine yoğunlaştıklarını ve mevsimsel sınırlamaları aşmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti ve özellikle kış sezonunda Rusya ve Avrupa'dan gelecek uçuşların kritik rol oynadığını vurgulayan Kavaloğlu bu bölgelerden gelen turistlerin kış sezonundaki hareketliliği artıracağını ifade etti.

Noel ve yılbaşı dönemlerinde yoğun bir talep beklediklerini özellikle Kuzey Avrupa’dan gelen turistlerin Antalya’yı tercih ettiğini dile getirdi.

Kasım ayında 405 bin Aralık ayında ise 315 bin turist ağırladıklarını söyleyen Kavaloğlu 2024 kış sezonunda da benzer rakamlara ulaşmaları durumunda transit yolcuların da katkısıyla toplam turist sayısının 17 milyonu aşmasını hedeflediklerini belirtti.

Kış turizminin canlandırılması için havayolu şirketleriyle işbirliğinin önemine dikkat çekti ve Antalya'nın kış sezonunda da cazibesini koruması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Alanya Medya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.