Alanya - Antalya'dan kaçış resmen başladı! Çokları gidiyor nasıl tutacağız!

Alanya - Antalya'dan kaçış resmen başladı! Çokları gidiyor nasıl tutacağız!
Turizmin gözdesinde malesef haberler kötü! Antalya ve Alanya'da ev kiralarındaki artış ve hayat pahalılığı, turistleri olumsuz etkiledi. Birçok turist, bu zorluklar nedeniyle bölgeden ayrılmaya başladı. Özellikle konut kiralarının yüksekliği, kaçışın başlıca nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

Son dönemde Antalya ve Alanya'da hızla artan kira fiyatları ve genel hayat pahalılığı bölgedeki yerleşik turistleri özellikle Rus ve Ukraynalıları zor durumda bıraktı.

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik kriz sahil bölgelerinde yaşayan bu turistlerin ülkeden ayrılmalarına yol açtı.

Geçmişte bölgeye yoğun bir göç gerçekleştiren Rus ve Ukraynalılar şimdi yüksek kiralar ve geçim sıkıntıları nedeniyle Avrupa ülkelerine yönelmeye başladı.

Bu durum bölge halkı arasında karışık tepkiler yarattı; bazıları yabancıların gitmesinden memnunken diğerleri "Onlar dayanamadıysa biz nasıl dayanacağız?" diye soruyor.

Yüksek kira fiyatları ve ekonomik sorunlar devam ederse Türkiye'de ikamet eden daha fazla turistin geri dönmesi bekleniyor.

Bu ekonomik baskılar özellikle yerleşik yabancılar üzerinde ciddi bir etki yaratırken bölgedeki sosyal ve ekonomik dengeleri de sarsıyor.

Turizm bölgelerinde hayatın giderek zorlaşması yerel halkın geleceğe dair endişelerini artırıyor.

Alanya Medya /ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.