Alanya artık değişim start aldı bile

Alanya artık değişim start aldı bile
Turizmin gözdesi Alanya da belli başlı değişimler kendini göstermeye başladı. Alanya'da uzun süredir tartışılan her şey dahil sisteminde önemli değişiklikler planlanıyor. Bu değişiklikler, bölgedeki turizm sektörünü etkileyebilir.

Alanya'da turizmde uzun süredir tartışılan her şey dahil sisteminde önemli değişiklikler gündeme gelmeye başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu sistemi kademeli olarak azaltmayı ve turizmde yeni bir döneme geçmeyi hedefliyor. Konuya dair açıklamalarda bulunan Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu bu değişikliğin hem avantajlar hem de dezavantajlar barındırdığını belirtti.

Şakiroğlu yeni sistemin otellerin maliyetlerini düşürerek olumlu bir etkisi olacağını ancak bazı turistlerin tatil tercihlerinde değişiklikler yaşanabileceğini dile getirdi.

Bunun yanı sıra esnafların fiyat artışına gitme ihtimaline ve bu durumun haksız rekabet yaratabileceğine dikkat çekti.

Alanya’da esen bu değişim rüzgarlarının bölge turizmi ve ekonomik dengeler üzerindeki etkisi merak konusu olurken yerel işletmeciler ve turistler için yeni bir dönemin kapıları aralanıyor.

Özellikle küçük esnafların turizmde bu yeni sürecin sonuçlarına göre ekonomik stratejilerini belirlemesi gerektiği vurgulanıyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.