Alanya Belediyesi kararını verdi! Yıllardır süren o faaliyet sona erdi!

Alanya Belediyesi kararını verdi! Yıllardır süren o faaliyet sona erdi!
Alanya Belediyesi uzun süredir sorun haline gelen ve uyarıldıkları halde uyarıları dikkate almayan o faaliyete tamamen son verdiğini açıkladı

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik bundan tam bir yıl önce aldığı kararla hayvanları kötü şartlarda kullanan deve sahiplerine uyarıda bulunmuştu. O dönemde talep edilen şartlara uyulmadığı ve kurallar dikkate alınmadığı için hem turizme hem de hayvanların sağlığına zarar veren bu uygulamanın tamamen kalkmasına karar verdi.

Türkiye'nin hemen her bölgesinde özellikle turizm noktalarında görülen devecilik faaliyeti uzun süredir yasak. Bir tek Alanya'da kurallara uyulması şartıyla yaz dönemi turizminin devam etmesi için bu faaliyeti sürdürenler bulunuyordu.

yillardir-suren-o-faaliyet-sona-erdi.jpg

O Faaliyet Tamamen Sona Erdi!

Belirli bölgelerde bu ticaretin yapılması istenmişti. Hatta o dönemde Belediye Başkanı Özçelik, deve sahiplerine belirli bir mekan göstererek kurallar belirtmiş ve bu kurallar çerçevesinde bir yıl boyunca turizm sezonunda faaliyetlerine devam etmelerine izin vermişti.

Özellikle son günlerde şikayetler arttı ve yapılan denetimler neticesinde devecilerin kurallara uymadığı fark edildi. Belirtilen lokasyonun dışına çıktıkları polislere karşı olumsuz davranışta bulundukları, fiyatları şişirerek fahiş orana yükselttikleri, hayvanların bakımını yapmadıkları ve kötü şartlarda besledikleri ortaya çıktı.

Hiçbir kritere uyumadıkları için belediye encümen toplantısı sırasında alınan karar gereğince turizm bölgesi olarak belirlenen Alanya'da devecilik faaliyetleri sona erdi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.