Alanya Belediyesi onlara son bir şans verdi! Mecliste alınan 1 Kasım kararı!

Alanya Belediyesi onlara son bir şans verdi! Mecliste alınan 1 Kasım kararı!
Tatil mekanı olan Alanya'nın turistlerin yoğun uğrak merkezi olması işletme sahiplerini de memnun ediyor. Ancak bu durumu kendi lehine kullanmaya çalışan bazı işletme sahiplerini zor günler bekliyor.

Alanya Belediyesi'nin bir önceki meclis toplantısında konuştuğu gündem maddeleri arasında yer alan portakal büfeleri Eylül ayı meclis toplantısında karara bağlandı. “Yıkıp dökmeyelim kaldırmayalım. Yapacağımız işleri de 1 Kasıma bırakalım” düşüncesinde hareket edildiğini söyleyen Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, ruhsatsız portakal büfeleri ile ilgili kritik bir açıklamada bulundu.

Eylül ayı meclis toplantısı sonrası portakal büfeleri ile ilgili çalışmamız gerekiyor. Onları kaldırmadım, diyen Özçelik, 1 Kasım’a kadar süre verildiğini hatırlattı. “Bunun sebebi sezonluk malını alan oldu ve en azından sezonu geçirin dedik. 1 Kasım'dan sonra büfeleri yerinden almaya başlayacağız. Yeni dönemimiz Alanya için hayırlı uğurlu olsun”

Alanya'nın belirli bölgelerin de ruhsatsız olarak hizmet veren portakal büfeleri 1 Kasım tarihine kadar hizmetini sunmaya devam edecek. Özellikle bu yıl Alanya'da turizm sezonunun Ekim ayında da hareketli şekilde sürmesi bekleniyor.

Diğer yıllardan farklı olarak yoğun bir turizm geliri elde edilen Alanya'da portakal büfeleri 2014 yılında ilk kez hizmete başlamıştı. İlk başta 9 olan büfe sayısı 10 yıllık süreç içerisinde Alanya'nın hemen her yerini kaplar duruma geldi. Hatta bazılarının kafe gibi işletme kurup farklı ürün satışı yaptığı da biliniyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.