Alanya Belediyesinden esnafa uyarı geldi! O işletmeler kurala uymazsa sıkıntı yaşayabilirler.

Alanya Belediyesinden esnafa uyarı geldi! O işletmeler kurala uymazsa sıkıntı yaşayabilirler.
Belediyenin aldığı flaş kararla beraber bazı işlemelerin yan yana dizilmesinin önüne geçilmesi yönünde işlemler olacaktır, belediye bu kararla beraber turizmde belli sıkıntıları da beraberinde getiren bu durumun önüne geçmek istemektedir.

Turizm cenneti Alanya şehri belediyesi son aldığı kararla, bazı işletmelerin yan yana olmalarını engellemek istemektedir. Bu karar için özellikle turizm konusunda hizmet veren hediyelikçi dükkanları butikçiler ayakkabıcılar ve dericiler benzeri işletmeler bu konuya dahildir işte ayrıntılar.

Alanya Belediyesi aynı türdeki iş yerlerinin yan yana açılmasını engellemek amacıyla yeni bir düzenleme getirdi. Bu kararla butikler hediyelikçiler dericiler ve ayakkabıcılar gibi benzer işletmelerin bir arada bulunmasına izin verilmeyecek.

İşletme sahipleri artık dükkan açmadan önce belediyeden ön izin almak zorunda olacak ve soruşturma süreci sonrasında ruhsat alabilecekler. Uygulamanın amacı haksız rekabetin önüne geçerek ekonomik dengeleri korumak ve şehirdeki ticari alanların çeşitliliğini artırmak.

Alanya Belediye Başkanı bu düzenlemenin hem esnaf hem de müşteriler için faydalı olacağını belirtti. Aynı sektördeki işletmelerin yoğunlaşmasının fiyat artışına ve müşteri memnuniyetsizliğine yol açtığı vurgulanırken kararın diğer belediyelere de örnek olacağı ifade ediliyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.