Alanya da okul temizlik krizi baş gösterince, tepkiler de gecikmedi!

Alanya da okul temizlik krizi baş gösterince, tepkiler de gecikmedi!
Her yerde olduğu gibi okul sezonu Alanya şehrimizde de başladı. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde Alanya'da okullarda temizlik krizi yaşanıyor. Temizlik hizmetleri konusunda belirsizlikler, velilerden büyük tepki beklenirken, eğitim sendikaları da ücret politikalarını eleştiriyor. Bu kriz, sadece Alanya'da değil, ülke genelinde sorunlara yol açmış durumda.

2024-2025 eğitim öğretim yılı Alanya'da okullarda temizlik kriziyle başladı ve veliler ile eğitim sendikalarının tepkisine yol açtı. Milli Eğitim Bakanlığı temizlik personeli sorununu çözmek için İŞKUR destekli İş Gücü Uyum Programı’nı devreye soktu.

Bu program kapsamında çalışanlara haftada üç gün günlük 56673 TL ödenecek ancak sigorta primleri emekliliğe yansımayacak. Eğitim sendikaları ve okul yöneticileri bu uygulamanın yetersiz olduğunu savunarak okullara kalıcı ve güvenilir personel sağlanması gerektiğini vurguladı.

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Bir-Sen temsilcileri okullarda yeterli bütçe sağlanmadan hijyen ve güvenlik sorunlarının çözülemeyeceğini belirtti. Eğitim sendikası temsilcisi Mustafa Karagedik mevcut bütçelerle temizlik ve kırtasiye gibi temel ihtiyaçların karşılanmasının imkansız olduğunu dile getirirken Türk Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Burhan Ulu ise bu koşullarda temizlik personeli bulmanın zor olduğunu ifade etti.

Velilerden bağış alınmasına yönelik eleştiriler de gündeme geldi. Bakanlık her ne kadar bağışların yasak olduğunu belirtse de okulların ihtiyaçlarının karşılanamaması nedeniyle bağışların kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

Eğitimciler veliler ve öğrenciler bu iş birliği sayesinde sorunlara rağmen yeni eğitim öğretim yılını en iyi şekilde geçirmeye çalışacaklarına inandıklarını ifade ederek 2024-2025 eğitim yılı için tüm ülkeye başarı dileklerinde bulundular.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.