Alanya Esnafı Dipte! Kazanamadığı Gibi Birde Zarar Ediyor!

Alanya Esnafı Dipte! Kazanamadığı Gibi Birde Zarar Ediyor!
Esnaf yeterince sıkıntıyla boğuşurken bir de düşük teklif veren firmalar yüzünden zarara uğruyorlar. Özkan 'rekabete girmeye gerek yok' dedi.

Alanya esnafı iş yapamaz hale geldi. Engelli öğrenci taşımacılığı ihalesinde ihaleyi kazanan firmanın verdiği teklif esnafı büyük zarara uğrattı.

Alanya`da engelli öğrenci taşımacılığı ihalesi yapıldı. İhaleye birçok firma katıldı. İhaleye katılan ve kazanan firmanın çok düşük teklif vermesi üzerine Alanya esnafı 4 milyon lira zarara uğradı.

‘Esnaf zaten para kazanamıyor, devletten maddi destek yok, bu yüzden rekabete girmenin bir anlamı da yok’ diyen Alanya Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis Araçları Odası Başkanı Paşa Özkan, verilen düşük teklifler yüzünden esnafın iş alamadığını belirtti.

Esnaf Geri Çekiliyor

İhaleyi kazanan firmanın düşük teklif vermesi esnafın iş bırakmasına sebep oldu. Esnafa devlet tarafından destek verilmesi gerektiğini söyleyen Özkan, esnafın haklı olduğunu ve yüksek maliyetler yüzünden düşük fiyat veremediklerini dile getirdi.

Tırılar Okulu için de bir ihale yapıldı fakat ihaleye kimse katılmadı. İhaleye kimsenin katılmaması bu sektörde şartların ne kadar zor olduğunu da göstermiş oldu.

Sektörde yaşanan sıkıntılar esnafı ihaleye katılmaktan alıkoyarken, yetkililer konuyla ilgili devletten bir destek, bir çözüm yolu bulmalarını istedi.

alanya medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum