Alanya öğrencisinin işi hayli zor artık! Barında da eyvahlık durumlar!

Alanya öğrencisinin işi hayli zor artık! Barında da eyvahlık durumlar!
Alanya'da artan öğrenci sayısı, konut bulmayı öğrenciler için oldukça zorlaştırıyor. Yetersiz yurt kapasitesi ve yüksek kiralar, öğrencilerin barınma konusunda ciddi sıkıntılar yaşamasına neden oluyor. Özellikle yeni eğitim döneminde bu sorun daha da belirginleşmiş durumda.

Alanya'da üniversite öğrencilerinin sayısının artması, barınma krizini derinleştirmiş durumda. Devlet yurtları dolup taştığı için öğrenciler özel yurtlar veya kiralık evler arayışına giriyorlar, ancak yüksek kira fiyatları ve sınırlı seçenekler ciddi zorluklar yaratıyor.

Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, mevcut yurt kapasitesini genişletmeye çalışsa da, bu çabalar yetersiz kalıyor.

Özellikle eşyalı dairelerdeki yüksek kiralar, öğrencilerin bütçelerini zorluyor ve birçok öğrenci, maliyeti düşürmek için evlerini başkalarıyla paylaşmak zorunda kalıyor.

Alanya'daki emlak sektörü temsilcileri, fiyatların yüksek olduğunu ve bu durumun öğrenciler için büyük bir sıkıntı yarattığını vurguluyor.

Apart otellerin öğrencilere alternatif bir barınma çözümü sunduğu düşünülse de, bu yerlerdeki fiyat artışları da sorunu çözmeye yetmiyor.

Alanya Emlakçılar Derneği ve Emlak Komisyoncuları Derneği yetkilileri, bölgedeki kira fiyatlarının öğrenciler için oldukça yüksek olduğunu ve barınma sorununun giderek büyüdüğünü dile getiriyor.

Bu nedenle öğrenciler, uygun barınma seçeneklerine ulaşmakta zorlanıyor ve maddi olarak büyük bir yük altına giriyorlar. Alanya'daki öğrencilerin barınma ihtiyacı, sınırlı seçenekler ve yüksek maliyetler nedeniyle ciddi bir kriz halini almış durumda.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.