Syedra ayağa kalkabilir! Alanya da atak başladı!

Syedra ayağa kalkabilir! Alanya da atak başladı!
Alanya'da kazı çalışmaları süren antik kent Syedra'nın turizme kazandırılması için, Rektör Türkdoğan, Turizm Bakanı Ersoy'u ziyaret etti. Bu görüşmede, kazı çalışmaları hakkında bilgi verildi ve kentin kültür turizmine açılması konusunda fikir alışverişi yapıldı. İşte ayrıntılar.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan Alanya’nın turizm potansiyelini artırmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sırasında özellikle Antik Kent Syedra’nın tanıtımı ve turizme kazandırılması konusundaki iş birliği imkanları değerlendirildi. Bu çalışmalar sayesinde Alanya sadece deniz turizmi ile değil tarihi ve kültürel turizm açısından da öne çıkacak.

ALKÜ’nün bu sürece katkıda bulunmasından gurur duyduğunu belirten Türkdoğan bölgenin doğal güzellikleri ve kültürel mirasının turizme kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Türkdoğan Ankara ziyaretinde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Bilal Macit ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemalettin Aydın ile de görüştü. Macit ile yapılan görüşmede eğitim alanındaki iş birliği imkanları ele alınırken Macit’in bilgi ve tecrübeleriyle eğitim projelerine katkı sunacağına olan inanç dile getirildi.

Rektör Türkdoğan üniversitenin gelişimine yönelik adımların Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde atılacağını belirtti. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile de çeşitli iş birliği fırsatları değerlendirilirken Türkdoğan bu temasların Alanya ve üniversitenin genel gelişimine katkı sağlayacağını ifade etti. Bu görüşmeler hem kültürel hem de eğitim alanındaki iş birliklerinin güçlendirilmesine yönelik önemli adımlar olarak öne çıktı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.