kASIM aYI uZATMASI bEKLENİYOR! aLANYA eSNAFI mERAKTA!

kASIM aYI uZATMASI bEKLENİYOR! aLANYA eSNAFI mERAKTA!
Alanya'da turizm sezonu devam etmesine rağmen esnaf, satışların beklenenden düşük olması nedeniyle Kasım ayına kadar sezonun uzatılmasını umut ediyor. Esnaf, turizmdeki yoğunluğun artmasını ve işlerinin düzelmesini bekliyor.

Alanya’da turizm sezonu devam ediyor, esnaf beklediği kazancı sağlayamıyor. Otellerdeki doluluk oranları yüksek olmasına rağmen, alışveriş için sokaklara çıkan turist sayısındaki azlık esnafı endişelendiriyor. "Her şey dahil" sisteminin etkisiyle turistler, otellerde kalmayı tercih ediyor ve bu durum esnafın gelirlerini olumsuz yönde etkiliyor. Esnaf, sezonun Ekim ve Kasım aylarına kadar uzayabileceğini umuyor. Uzmanlar, bu dönemlerde Alman, İngiliz ve İskandinav turistlerin bölgeye akın edebileceğini öngörüyor.

Bu beklentiler gerçekleşse bile turistlerin otellerden dışarı çıkmaması esnafın asıl sorunlarından biri olarak kalmaya devam ediyor. Alanya’daki işletmeciler, turistlerin sadece otellere değil, şehirdeki dükkanlara ve restoranlara da yönelmesini istiyor. Kasım ayına kadar süreceği tahmin edilen turizm sezonu, esnaf için kritik bir dönemeç olabilir. Sezonun uzaması, turist sayısının artması ve otellerin sunduğu paket sistemlerin değiştirilmesi gibi beklentiler, esnafın ekonomik olarak daha iyi bir sezon geçirmesini sağlayabilir.

Alanya medya haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.