MUZ üreticileri ALANYA' da kara kara düşünüyor!

MUZ üreticileri ALANYA' da kara kara düşünüyor!
Alanya’da muz üreticileri hasat öncesinde heyecanla beklerken, yükselen maliyetler nedeniyle endişe yaşıyor.

Alanya’da muz hasadı öncesi üreticiler heyecanlı ancak artan maliyetler endişe yaratıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da muz üretimi için olumlu bir sezon geçiyor ve kaliteli bir rekolte bekleniyor.

Bölgedeki sıcak ve nemli hava koşulları muzların gelişimini olumlu etkiledi. MUZBİR Başkanı Mustafa Şenli de bu durumu doğrularken özellikle yılbaşına kadar yoğun bir hasat dönemine girileceğini belirtti. Üreticiler muzların kalitesinden ve hasadın verimli olacağından umutlu olsa da üretim maliyetlerinde yaşanan artışlar üreticiler üzerinde baskı oluşturuyor. Gübre enerji ve diğer tarım girdilerinin fiyatlarındaki yükselme kar marjını olumsuz etkiliyor. Şenli bu artışların sürdürülebilir bir üretimi tehdit ettiğini ve üreticilerin kârlılıklarını koruyabilmeleri için maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini vurguluyor.

Üreticilerin bir yandan kaliteli bir üretim yapmanın sevincini yaşarken diğer yandan maliyetlerin baskısıyla karşı karşıya kalmaları gelecekteki üretim planlamalarını da zora sokuyor. Özellikle küçük ölçekli üreticiler bu durumdan daha fazla etkileniyor ve gelecek yılki hasat dönemi için şimdiden kaygılılar. Hükümet ve ilgili kurumların üreticilere destek sağlaması maliyet artışlarına çözüm bulunması üretimin sürdürülebilirliği açısından kritik bir öneme sahip.

Alanya medya haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.