MEB karar verince Binlercesinin görevine son verilebilir!

MEB karar verince Binlercesinin görevine son verilebilir!
Milli Eğitim Bakanlığı'nın vereceği karar sonucunda, ders ücreti karşılığında çalışan ücretli öğretmenlerin görevleri sona erecek. Bu karar, binlerce ücretli öğretmeni etkileyebilir. Kararın detaylarına dair açıklama yapılması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, kadrolu ve sözleşmeli öğretmen sayısının yetersiz olduğu durumlarda ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenler, "ücretli öğretmen" olarak adlandırılır. Bu öğretmenler, yerlerine kadrolu bir öğretmen atanana kadar görev yaparlar. Eğer eğitim öğretim yılı boyunca kadrolu öğretmen atanmazsa, ders yılı sona erdiğinde ücretli öğretmenlerin de görev süresi sona erer.

Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay’ın 20.000 öğretmen atamasıyla ilgili verdiği kararın ardından harekete geçecektir. Bu karar doğrultusunda sözleşmeli öğretmen atamaları yapılacak ve bu atamaların gerçekleştirildiği yerlerde görev yapan ücretli öğretmenlerin de görevlerine son verilecektir. Ücretli öğretmenlerin yeniden görev alabilmeleri için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde boş pozisyon bulunması ve bu öğretmenlerin ilgili pozisyon için istekli olmaları gerekmektedir. İlçe genelinde okutabilecekleri ders kalmaması durumunda, ücretli öğretmenlerin görevlendirmeleri sona erecektir. Bu süreç, yeni atanan sözleşmeli öğretmenlerin görevlerine başlamasıyla birlikte hız kazanacaktır.

Bu nedenle, ücretli öğretmenlerin görev süreleri, kadrolu ve sözleşmeli öğretmen atamalarıyla doğrudan ilişkilidir ve yeni atamalar yapılana kadar görevlerine devam ederler. Atamalar yapıldığında ise ilgili pozisyonlar dolduğunda, ücretli öğretmenlerin görevleri sona erecektir.

Alanya medya haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.