Tahir Tuluk’ta turnike artık çileye döndü - ALANYA

Tahir Tuluk’ta turnike artık çileye döndü - ALANYA
Alanya'da Tahir Tuluk Ortaokulu'na getirilen turnike sistemi, ilçede bir ilk olmasına rağmen velilerden büyük tepki topladı. Veliler, bu uygulamanın sıkıntı yarattığını ifade ettiler.

Alanya'daki Tahir Tuluk Ortaokuluna öğrencilerin giriş ve çıkışlarında yaşanan yoğunluğu azaltmak amacıyla turnike sistemi kuruldu ve bu uygulama özellikle öğrenci velileri arasında büyük tepkiyle karşılandı.

Veliler çocuklarının turnikelerden geçerken zorlandığını bunun özellikle okula yeni başlayan öğrenciler için psikolojik baskıya neden olduğunu ifade etti. Turnike sistemi için velilerden 350-400 TL civarında bir ücret talep edildiği iddiası ekonomik durumu iyi olmayan aileleri zor durumda bıraktı. Veliler bu ek mali yükün adaletsiz olduğunu ve çocuklarının okul ortamına uyum sağlamasında zorluklar yarattığını belirtti. Tepkilerini dile getiren veliler konuyla ilgili okul müdürü Tamer Altınbaş ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz'dan açıklama talep etti. Turnike sisteminin öğrencilerin eğitim hayatına olumlu mu olumsuz mu katkı sağlayacağı tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Alanya medya haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.