Kaçak Rus Okulları Antalya şehrinde mühürlendi! Sıcak Gündem!

Kaçak Rus Okulları Antalya şehrinde mühürlendi! Sıcak Gündem!
Antalya'da "oyun evi" adı altında izinsiz eğitim ve okul faaliyetleri yürüten kaçak Rus okulları, Antalya Valiliği'nin kararıyla polis ve zabıta ekiplerince mühürlendi.

Antalya'da, izinsiz faaliyet gösteren kaçak Rus okulları polis ve zabıta ekipleri tarafından mühürlendi ve bu okullar, "oyun evi" ruhsatı alarak gerçekte eğitim hizmeti sunmaktaydı.

Antalya Valiliği, şehirdeki kaçak eğitim faaliyetlerine yönelik sıkı denetimler yürütüyor. Kentte yaşayan ve çoğunluğu BDT ülkelerinden gelen vatandaşların çocuklarına eğitim veren bu okullardan altısı kapatıldı. Yedinci okul ise mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldı. Kaçak eğitim veren bu okullar, oyun evi, gençlik merkezi ve dans okulu gibi çeşitli isimler altında faaliyet gösteriyordu. Bir derneğin terapi merkezi adı altında da benzer bir eğitim faaliyeti yürüttüğü tespit edildi. Vali Hulusi Şahin, toplam yedi kaçak okul tespit edildiğini ve bunlara karşı gerekli kapatma işlemlerinin uygulandığını belirtti. Eğitim faaliyetlerini yasal çerçevede yürütmeyen bu yerler için yapılan incelemeler sonucunda bazılarının ruhsat işlemleri sürmekte olup, diğerleri ise kapatılarak eğitim faaliyetlerinden men edilmiştir. Antalya'daki bu denetimler, kentte yaşayan yabancıların özellikle eğitim alanında izinsiz ve kaçak faaliyetler yürütmesini engellemeye yönelik bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Alanya medya haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.