Alanyalı o kişi Ehliyeti sonsuza dek kaybetti

Alanyalı o kişi Ehliyeti sonsuza dek kaybetti
Alanya'da trafik kurallarını ihlal edip akrobatik hareketler yapan bir motosiklet sürücüsü, polisten kaçmaya çalıştı. Yakalandıktan sonra gözaltına alındı ve ehliyeti süresiz iptal edildi. İşte detaylar.

Alanya'da 18 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen bir olayda plakasız motosikletiyle trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli akrobatik hareketler yapan ve polisten kaçmaya çalışan bir sürücü yakalandı.

Dur ihtarına uymayan sürücü trafik ekiplerinin peşine düşmesiyle tehlikeli manevralar yaparak kaçmaya çalışsa da sonunda yakalandı ve gözaltına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda sürücünün ehliyetinin daha önceden daimi olarak iptal edildiği ortaya çıktı.

Bu olay sonrası sürücüye "Sürücü Belgesi Olmadığı Halde Araç Kullanmak" "Akrobatik Hareketler Yapmak" "Dur İkazına Uymamak" "Koruyucu Başlık Takmamak" "Plakasız Araç Kullanmak" ve "Motosikletin Aynasının Bulunmaması" gibi çeşitli ihlallerden toplamda 28 bin 286 TL ceza kesildi. Motosiklet trafikten men edilirken sürücü ayrıca "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek" suçundan da adli işlem görmek üzere gözaltına alındı.

Bu olay hem tehlikeli sürüş alışkanlıklarına hem de trafik güvenliği konusundaki ihmallere dikkat çekiyor. Alanya'da meydana gelen bu vaka özellikle trafik kurallarına uymamanın sonuçlarını gözler önüne sererken ehliyeti olmayan sürücülerin yarattığı tehlikeleri de gündeme getirdi.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.