İŞKUR TYP kapsamında yeni personel alımı yapacak! Alım nasıl olacak, kaç kişi hangi şartlarda alınacak? İşte detaylar.

İŞKUR TYP kapsamında yeni personel alımı yapacak! Alım nasıl olacak, kaç kişi hangi şartlarda alınacak? İşte detaylar.
Türkiye İş Kurumu yeni bildirisiyle personel alımları yapılacağını açıkladı ve TYP kapsamında yeni personeller alınmasına ilişkin duyurusunu güncelledi. İşte detaylar.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 100 kişilik geçici personel alımı yapacağını duyurdu.

Alımlar, özellikle deprem gibi afet durumlarında kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilecek. TYP, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve yerlerde, işsizlerin çalışma alışkanlıklarını kaybetmemesi ve geçici gelir elde etmeleri için tasarlanmış bir programdır.

İŞKUR’un bu programı, her yıl binlerce kişiye geçici istihdam sağlayarak, özellikle istihdam edilmesi zor olan grupların iş gücü piyasasına entegrasyonunu kolaylaştırmayı hedefler.

Program kapsamında başvuracak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olması, İŞKUR’a kayıtlı olması ve SGK’ya tabi bir sigortalı olarak çalışmıyor olması gerekiyor.

Emekli ya da malul aylığı almayan, açık öğretim hariç öğrenci olmayan adaylar başvuruda bulunabiliyor. Bu kapsamda Gaziantep Nurdağı ve İslahiye Kaymakamlıkları, sırasıyla 100’er kişilik personel alımı gerçekleştirecek.

Başvurular, ikamet edilen adrese göre İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden yapılacak ve başvuru süreci adayların ikamet ettikleri ildeki ilanları inceleyerek başvuru yapmalarıyla tamamlanacak. TYP, özellikle afet, salgın ve diğer mücbir sebeplerin olduğu dönemlerde işsiz vatandaşlar için önemli bir destek programı olarak öne çıkıyor.

Kaynak: İŞKUR

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.