Alanya TOKİ'de aidat vurgunu iddiası

Alanya TOKİ'de aidat vurgunu iddiası
Alanya'nın Mahmutlar Mahallesine dar gelirli vatandaşların, şehit ve gazi yakınlarının yararlanması amacıyla yapılan TOKİ konutları ile ilgili büyük iddialar dolaşıyor. Toplanan aidatlardan dolayı konutlarda oturanlar mağdur olduklarını iddia ediyor. İşte detaylar...

Alanya'nın Mahmutlar Mahallesine yaptırılan TOKİ konutları için konutlarda oturanlardan her ay belli bir miktar aidat talep edilmektedir. Talep edilen aidatlarla ilgili olarak aylık belirlenen tutarın 2000 TL olduğu ifade ediliyor.

Toplanan aidatlarla ilgili olarak yönetim kurulunda görevli olanların, temsilcilerin ve denetçilerin aylık 6000 TL maaş aldıkları ifade edilmektedir. Yönetim kurulu üyelerinin aylık 25.000 TL, blok temsilcilerinin 5.000 TL ve denetçilerin 6.000 TL maaş alması söylentileri ise ciddi anlamda oturanları çileden çıkarmış durumda.

Yönetim kurulu üyelerinin söz konusu aidatlardan muaf tutulması uygulaması ise ciddi anlamda konutlarda oturanların ayrıca şikayet ettikleri durumlardan biri olarak gösteriliyor. Hak sahiplerinden toplanan aidatların nereye harcandığının bilinmemesi gibi durumlardan şikayet eden TOKİ sakinleri arasından 150 kişi toplanarak durumu yasal mercilere taşımak istediklerini belirttiler.

Söz konusu durumlarla ilgili olarak itiraz edilen hususlar ise Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından incelenecek ve karara bağlanacaktır. Söz konusu konutlarda oturan vatandaşlar 2000 TL aidatın dar gelirli ailelerin oturduğu bu konutlardan tahsil edilmemesi gerektiğini ayrıca ifade ettiler.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.