Alanya turizm sezonunu 12 aya çıkaracak yöntem

Alanya turizm sezonunu 12 aya çıkaracak yöntem
Alanya'da turizm sezonu yaz sezonu ile kısıtlıdır. Ancak söz konusu sezonu tüm yıla yayacak şey üniversitelerimizdeki gastronomi ve mutfak sanatları bölümünün faaliyetleridir. İlçemizdeki 3 üniversitede de var olan bölüm imkan verilirse harikalar yaratabilir.

Dünyadaki gelişmiş Turizm sektörlerine bakıldığında birçok ülkenin mutfak kültürünü öne çıkardığını görmekteyiz. Küçümsemek gibi olmasın ama yüzbinlerce insan Türk mutfağı nazarında tereyağlı ekmek statüsünde olan yemekleri yemek için binlerce kilometre uzaktan gelmekte.

Bizim mutfağımız ise dünya mutfağı ile kıyaslandığında adeta koca bir derya. Alanyamızda bulunan Alaaddin Keykubat Üniversitesi Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü işte bu misyonu yürütmek üzere büyük bir çalışma içerisindedir. Ayrıca diğer iki üniversitemizde de söz konusu bölümden bulunmaktadır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü turizm ve ağırlama endüstrisinin en önemli alanlarından birisi olan yiyecek ve içecek sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren işletmelerde çalışmaları için gerekli bilgi, beceri ve alışkanlıkları kazandırmayı hedeflemektedir.

Eğer yeterli destek ve imkan sağlanırsa Alanya tüm dünyanın gördüğü gastronomi lokasyonlarından biri olabilir. Bu alana destek ve teşvik verilirse Alanya'da turizmin süresi 12 aya çıkar. Yani Alanyamıza ve ilçemize katma değeri yüksek bir katkı sağlanmış olur.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.