Alanya'da artık o dükkanlara ruhsat verilmeyecek

Alanya'da artık o dükkanlara ruhsat verilmeyecek
Alanya Belediyesi esnafın şikayetleri üzerine almış olduğu karar gereği dükkan ruhsatları için gerekli düzenlemeleri yaptı. Yapılan söz konusu düzenlemeler için belediye yetkilileri bahsi bundan böyle dükkan ruhsatı verirken sektör farkını da gözetecek.

Dükkan Ruhsatlarına Düzenleme

Alanya'da faaliyet gösteren işletmelerin ruhsatlarını verme yetkisi Alanya Belediyesi'ne aittir. Alanya Belediyesi söz konusu faaliyetler kapsamında vatandaşlara vermiş olduğu dükkan ruhsatları ile ilgili olarak yeni bir düzenlemeye gitti.

Dükkan Ruhsatlarında Yeni Dönem

Söz konusu düzenleme neticesinde Alanya Belediyesi bundan böyle dükkan ruhsatlarını farklı düzenlemeleri dikkate alarak verecek. Verilecek olan ruhsatlar bahsi geçen düzenlemeler neticesinde mevcut durumdaki ruhsatlar dikkate alınarak düzenlenecek.

En Çok 2025 Sezonunda Uygulanacak

2024 yılı yaz sezonunun bitiminde uygulamaya konulan ruhsat işlemleri 2025 yılı yaz sezonunda tam anlamıyla yürürlüğe girecek. Buna göre yan yana aynı sektörde faaliyet gösteren dükkanlar beraber satış yapamayacak. İlgili düzenleme neticesinde bundan böyle Alanya'da yan yana faaliyet gösteren işletmelerin aynı sektör üzerinden kazanç sağlamasının önüne geçilmiş olacak.

Yapılan söz konusu düzenlemeler neticesinde dükkan sahipleri rekabet aşamasında ile ilgili fiyat düzenlemeleri konusunda sektöre de zarar vermemiş olacak. Öte yandan 2024 yaz sezonunda yaşanan çok sayıda esnaf kökenli sorunun da önüne geçilmiş olacak.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.