Alanya'da başlayan Gastronomi Festivali, tropikal meyve hasadıyla açıldı.

Alanya'da başlayan Gastronomi Festivali, tropikal meyve hasadıyla açıldı.
Alanya'da başlayan Gastronomi Festivali, tropikal meyve hasadıyla açıldı. Festival, yerel lezzetleri ve tropikal ürünleri tanıtmayı amaçlıyor.

Üçüncü Foodfest Antalya Gastronomi Festivali "Gelecek Antalya" mottosuyla Alanya'da tropikal meyve hasadı ile başladı. 6-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin ilk ayağı Antalya'nın tarım potansiyelini vurgulamak amacıyla Toslak Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik festivalin turizm ve tarımı birleştirerek Antalya'nın ekonomik katkısını artırmayı hedeflediğini belirtti.

Antalya'nın turizmdeki öneminin yanı sıra verimli topraklarıyla tarımsal üretimde de öne çıktığı vurgulandı. Özellikle Alanya 38 farklı tropikal meyve türü üretimiyle dikkat çekiyor.

Böcek festivalin Antalya'nın gastronomi ve tarım potansiyelini dünyaya tanıtmayı amaçladığını söyledi. Alanya Belediye Başkanı Özçelik de Alanya'nın turizm ve tarım potansiyelini en üst seviyeye çıkarma hedefini dile getirdi.

Festival kapsamında katılımcılara avokado ve diğer tropikal meyvelerin hasadı gösterildi ardından coğrafi işaretli fıstıklı limonata ve tropikal meyve ikramı yapıldı. Başkanlar avokado hasadından sonra mango hasadı yaparak festivale katıldılar.

Alanya Haber / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.