Alanya'da bu sene en çok onlar kazandı

Alanya'da bu sene en çok onlar kazandı
2024 yılı yaz sezonu alanya'da turizm faaliyetleri açısından geçen yıllardan çok daha az kazançla geçti. Ancak karına kar ekleyen bazı işletmelerde bulunmaktadır. Peki o işletmeler hangi işletmelerdir?

Alanya'da faaliyet gösteren çok sayıda işletme özellikle küçük ölçekli esnaf 2024 yılı yazında resmen kan ağladı.

2024 yılı yaz sezonu özellikle internette Türk esnafı ile ilgili yapılan haberlerden sonra yabancı turistler tarafından sergilenen tutumdan dolayı kötü bir sezon olarak geçti.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen turistler türk esnafı ile ilgili olumsuz paylaşımlarda bulundular. Söz konusu paylaşımlar internette çığ gibi büyüyerek başımıza büyük sorunlar açacak protestolara neden oldu.

Konuyla ilgili olarak Alanya'da faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği açıklamalar yapsalar da alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak belediyeden çeşitli uyarılar gelse de bu durum değişmedi.

Tüm bunların dışında her şey dahil kapsamındaki oteller 2024 yılı yazında resmen altın çağını yaşadılar. Yerli esnaftan alışveriş yapmak istemeyen turistler ve vatandaşlar tüm ihtiyaçlarını söz konusu her şey dahil otellerden karşıladılar.

Çarşıda ve sahil boyunda bulunan işletmelerden bir çay dahi içmeyen yerli ve yabancı turistler bu sene esnafın büyük bir zarara gitmesine sebep oldular.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

4 Yorum