Alanya'da Ekim vurgunu! Vatandaş şimdiden kaygılı!

Alanya'da Ekim vurgunu! Vatandaş şimdiden kaygılı!
Yaz sezonu bitiyor, sonbahar sezonuna adım adım haldeki fiyatlar açığa çıkıyor. Vatandaşı tedirgin eden o fiyatlar Ekim ayında haneleri nasıl etkileyecek? İşte Alanya halinden son durum…

Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya sonbahar sezonunun gelmesiyle birlikte fiyatlarda değişim yaşanacağını vurguda bulunarak vatandaşları uyardı. Ekim ayından itibaren yeni fiyatlar pazar tezgahında yerini alacak.

Cepleri zararı uğratacak pekte memnun etmeyen bu açıklama sonrası halde fiyatlar ne kadar olacak? sorusu yeniden gündeme geldi. Kara kış henüz kapıya dayanmadan meyve ve sebzelerin fiyatlarında belirgin bir değişim yaşanacağı şimdiden tedirgin etmeye başladı.

Antalya Toptancı Halinde başlayan hareketlilik piyasalarda da yeni bir dalgayı ortaya çıkardı. Şu an için fiyatlar beklentinin altında… Satıcı için durum pekte parlak değil fakat Ekim ayında her şey değişecek.

Ekim Etkisi Ceplere Saracak!

Hal esnafı için sevindirici fakat vatandaşları üzücü bir yeni ay geliyor. Fiyatlarda sonbahar vurgunu biber, kabak, domates, patates, soğan gibi ürünlerde fiyatların katlanarak artmasına sebep olacak. Şu an kilosu 15 TL olan domates Ekim ayı itibariyle neredeyse 30 TL'yi görecek. Kabak, biber ve soğanda da durum pek farklı değil.

Şu an için hal esnafı fiyatları düşük görse de vatandaş kış hazırlıklarına neredeyse tamamladı bile. “Zararına satıyoruz” diyen hal esnafı Ekim ayı itibariyle havaların soğuması ve üretimin azalmasının da etkisiyle fiyatların artacağının da altını çiziyor.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.