Alanya'da esnafın peşine düştüler

Alanya'da esnafın peşine düştüler
Yaz boyu yaşamış oldukları talep azlığı sebebiyle zor zamanlar geçiren Alanya esnafının başına şimdi bir de dolandırıcılar musallat oldu.

Son zamanlarda turistin adeta esnaftan alışveriş yapmayı kesmesinden dolayı zor bir sezon geçiren Alanya esnafı şimdi de dolandırıcıların hedefi haline geldi.

Alanya esnafına Musallat oldular

Oto sanayi esnafı kendilerine Müşteri gibi tanıtarak para koparmaya çalışan dolandırıcılardan dolayı zor zamanlar geçiriyor.

Dolandırıcıların yeni yöntemi

Almış oldukları hizmeti beğenmediklerini ve araçlarının tamir olmadığını ifade eden dolandırıcıların hakaret ve tehditler eşliğinde oto sanayi esnafından para talep ediyor. Şimdilik bu kapsamda dolandırılan esnafımızın olup olmadığı belli olmasa da yaşanan bu durumdan dolayı telefonları sürekli ilgili tehdit ve taciz telefonları ile çalan esnaf ise çözüm arayışında.

Çözümün adresi yargı

Çözümün bir numaralı adresi ise yargı. Tehdit eden kişilerin telefon numaralarının bir an önce savcılık makamına bildirilmesi gerekmektedir. Esnafın konu ile ilgili olarak toplu hareket etmesi ise kendilerine büyük bir koruma sağlayacaktır.

Emsal davalar var

Konu ile ilgili kimlikleri tespit edilen dolandırıcıların dava kapsamında yargılanma işlemleri ise Türkiye'deki emsal davalar dikkate alındığında hızlı gerçekleşmektedir.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.