Alanya'da ev kiraları bir zam daha geliyor

Alanya'da ev kiraları bir zam daha geliyor
Son zamanlarda inşaat ve emlak sektöründeki dalgalanmalar her ne kadar konut ve kira fiyatlarının düşmesi eğiliminde bir davranış sergilese de söz konusu kira ve konut fiyatları için son zamanlarda yaşanan talep sebebiyle tekrar yükseliş eğilimine geçmişti. Şimdi yeni bir yükseliş dalgası daha geliyor.

Kiralar Düşmüyor

Konut fiyatları Alanya'da son zamanlarda ülkemizin çoğu yerinde olduğu gibi inişi çıkışlı bir süreç sergiledi. Kira fiyatları ise hiçbir zaman iniş eğiliminde olmadı. Turizm sebebiyle günlük kiralanan evler yaz sezonunda diğer aylık kiralanan evlerin kira fiyatlarını da artırdı.

Vatandaşın Beklentisi Karşılanamadı

Bu sonuçlar neticesinde vatandaşların alçalış eğilimine girmesi temennisinde bulunduğu kira fiyatları ve konut fiyatları bir de yüksek talep neticesinde tekrar yükseliş trendine girdi. Sezonun yavaş yavaş kapanıyor olması sebebiyle sektörde daralma yaşanması beklenirken özellikle üniversite okumak için ilçemize gelen çok sayıda öğrenci yaratmış oldukları talep sebebiyle kira fiyatlarının artmasına sebep oldu.

% 10'luk öğrenci

Barınma sorunu ile ilgili her ne kadar öğrenci yurdu temini için çalışmalar devam etse de ilgili sorun maalesef çözülemediğinden dolayı çok sayıda öğrenciyi çareyi ev kiralamaktan yine buluyor. Bu durumda özellikle ekim ayı itibariyle yeni bir eve çıkacak olan vatandaşlar mevcut kiraların üzerine % 10’luk öğrenci zammı kirası ile karşılaşacaklardır.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.