Alanya'da ihtiyaç sahibi 1.400 öğrenciye 2 milyon 160 bin TL destek

Alanya'da ihtiyaç sahibi 1.400 öğrenciye 2 milyon 160 bin TL destek
2024-2025 eğitim öğretim yılının 1. döneminde, Alanya'da ihtiyaç sahibi 1.400 öğrenciye 2 milyon 160 bin TL eğitim desteği verildi.

Alanya’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında bir toplantı düzenleyerek 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk döneminde ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek yardımları değerlendirdi.

Bu kapsamda bin 340 ilköğretim ve lise öğrencisinin ailesine çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için toplam 2 milyon 10 bin TL nakdi yardım yapıldı. 60 üniversite öğrencisine kayıt işlemlerini tamamlamaları amacıyla 150 bin TL tutarında nakdi destek sağlandı.

Böylece toplamda bin 400 öğrenciye 2 milyon 160 bin TL’lik eğitim yardımı sunulmuş oldu. Kaymakam Ürkmezer her eğitim öğretim döneminde olduğu gibi bu dönemde de ihtiyaç sahibi öğrencilerin desteklendiğini belirterek kanunlar gereği ihtiyaç sahiplerini belirlediklerini ve bu doğrultuda yardımları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Öğrencilerin eğitimine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurgulayan Ürkmezer yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.