ALanya'da kayıt parası isteyen müdür nereye şikayet edilecek?

ALanya'da kayıt parası isteyen müdür nereye şikayet edilecek?
2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Alanya'da bazı okul müdürlerinin kayıt parası talep ettiği haberleri ve söylentileri yayınlamakta. peki söz konusu okul müdürleri nereye şikayet edilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kesinlikle talep edilmemesi yönünde uyarılarda bulunan kayıt parası ile ilgili son zamanlarda bakanlık yeni tedbirler almaya başlamıştır. Bu tedbirlerin en dikkat çeken ise hiç şüphesiz 1. sınıfların ve 5. sınıfların sınıflarına ve öğretmenlerinin kolay yolu ile ilgili otomatik belirlendiği sistemdir.

MEB TEDBİRİNİ ALDI

Bahsi geçen bu sisteme göre okullarda öğrenim görmekte olan 1. ve 5. sınıf öğrencilerini 2024-2025 eğitim öğretim yılında sanatçıları ve öğretmenleri e-okul sistemi üzerinden kura ile belirlendi.

Bahsi geçen kura neticesinde öğrencilerin sınıf değişikliği ile ilgili iş ve işlemleri çok sınırlı biçimde yılda bir defa ya mahsus olmak üzere okul rehber öğretmenlerinin vereceği tavsiye üzerine yapılacaktır.

ÇÖZÜM YAZILİ ŞİKAYET

Ancak hala daha velilerden kayıt ücreti adı altında para isteyen okul müdürlerinin bulunması durumunda velilerin Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek söz konusu durumu yazılı dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir. Yazılı dilekçe neticesinde Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilgili okul yöneticisine soruşturma açılacaktır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.