Alanya`da Kiralar Can Sıkmaya Devam Ediyor!

Alanya`da Kiralar Can Sıkmaya Devam Ediyor!
Enflasyona göre belirlenen yeni kira artış oranı ortalığı karıştırdı. Hem kiracılar hem mülk sahipleri mağdur olacak.

Alanya`da kiracılar kira fiyatlarından yılmış durumda. Yeni kira artış oranı belirlenir belirlenmez ev sahipleri kiraları yükseltti.

Ağustos ayı enflasyon oranları açıklandıktan sonra ev ve iş yerlerine uygulanacak kira artış oranı belirlenmişti. Buna göre ev ve iş yeri sahipleri en fazla yüzde 64,91 oranında zam yapabilecekti.

Alanya`da belirlenen oran sonrası kiralar yükselmeye başladı. Kiracılar eski kiralarla baş etmekte zorlanırken yeni orana göre yükselen fiyatlar karşısında ne yapacaklarını bilemez hale geldiler.

Emre Kodal Değerlendirdi

Kira artış oranıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Emre Kodal, yüksek kira fiyatlarının hem kiracıları hem de mülk sahiplerini etkileyeceğini belirtti. Kira artışının gelir durumuna göre belirlenmesi gerektiğini söyleyen Kodal, yüzde 65 olan kira artış oranının işleri zorlaştıracağını dile getirdi.

Sadece kiracıların değil mağdur olan mülk sahiplerinin tarafından da bakılması gerektiğini söyleyen Emre Kodal, konuyla alakalı rayiç bir değer belirlenmelidir şeklinde yorumladı.

Kodal, insanların ahlak anlayışının büyük ölçüde ortaya çıktığı kira artırma durumunun kişilerin gelirine göre olması gerektiğini savundu.

alanya medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.