Alanya'da o hizmete tam % 414 zam geldi

Alanya'da o hizmete tam % 414 zam geldi
Okul sezonunun açılmasıyla beraber öğrenci velilerinin en çok düşündükleri konulardan biri de çocuklarının güven içinde ulaşımlarını sağlayacak olan servis ücretleri oldu. Peki Alanya'da servis ücretleri kaç TL oldu? % 414 oranında zam gelen ücretler neden bu kadar pahalı hale geldi?

Son zamanlarda yakıt, araç vergisi, yedek parça gibi sebeplerden dolayı ulaşım maliyetleri en yüksek seviyelerden birine ulaştı. Özellikle bu durum en çok öğrenci servis ücretleri üzerinden kendini gösterdi. Söz konusu servis ücretleri ise Belediyeler bünyesindeki UKOME yani Ulaşım Koordinasyon Merkezleri tarafından tespit edilmektedir.

UKOME Kararını Verdi

Söz konusu Ulaşım Koordinasyon Merkezleri tarafından tespit edilen Alanya'daki kısa mesafe servis ücretleri ise aylık bazda 1800 TL olarak belirlendi. Söz konusu artış ise 5 yıl bazında incelendiğinde 2019 yılında 350 TL olan servis ücretlerinin 2024 yılında 1800 TL'ye yükseldiğini gözler önüne seriyor.

Tam % 414 ZAM

Bu durumda da artış miktarı oransal olarak son 5 yılda % 414 civarında bir artışa denk geliyor. Söz konusu artış miktarı sebebiyle çocğu veli çocuğunu okula kendi şahsi aracıyla bırakmaktadır. Velilerin bu tutumu ise okul önlerinde yoğun trafik yaşanmasına sebep olmaktadır.

Veliler Servislerden Vazgeçmiyor

Yapılan gözlemlere göre ise söz konusu artışa rağmen yolların çok yoğun olması ve yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı ailelerin çocuklarını yine de servise verdikleri ortaya çıkmaktadır.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.