Alanya’da yayaya yol vermeyince sürücülere ceza yağdı

Alanya’da yayaya yol vermeyince sürücülere ceza yağdı
Alanya'da yapılan trafik denetimlerinde yayalara yol vermeyen motosiklet sürücülerine ağır cezalar kesildi. Özellikle yapılan kontrollerde yayaya bilerek isteyerek yol vermemeyi kabul etmiş araç sürücülerinin bu durumdan fazlasıyla ağzı yandı ancak yayaya yol vermek gerekli ve bunu da ne derece önemli olduğunu cezayı yiyince değil normalde anlamak gerek.

Turizmin baş kenti dediğimiz Alanya şehrimizde trafik kontrolleri yayaya yol vermeyen araç sürücüleri için düzenlendi ve o kontroller esnasında pek çok aracın da yaya vatandaşlara yol vermediği saptandı. Bununla beraber bu durumun önüne geçilmesi ve vatandaşın daha iyi bilinçlendirilmesi için çok sayıda yayaya yol vermeyen araç sürücüsüne ceza kesildi.

Alanya'da gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, yayaların güvenliğini riske atan motosiklet sürücülerine yüksek cezalar kesildi. Alanya Kaymakamlığı'nın denetim ekipleri, çarşı merkezindeki trafiğe kapalı alanlar ve şehir genelindeki ticari taksileri kontrol etti.

Denetimlerde, yayalara yol vermeyen 38 motosiklet sürücüsüne toplam 91.976 TL ceza uygulandı. Bir ticari taksi sürücüsüne taksimetre açmamak sebebiyle 2.052 TL ceza kesildi. Bu denetimler, yayaların güvenliğini artırmak ve trafik kurallarına uyulmasını sağlamak amacıyla yapıldı.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.