Alanyalı müteahhitler o ülkelere gidiyor

Alanyalı müteahhitler o ülkelere gidiyor
Alanyalı müteahhitler son dönemde ülkemizde yaşanan konut satışlarındaki dalgalanma sebebiyle zor günler yaşayan müteahhitler yeni rota olarak hangi ülkeleri seçtiler? İşte detaylar...

İnşaat Sektörünün Dalgalı Yazı

Alanya’da faaliyet gösteren büyük inşaat şirketleri sezon başından beri yaşanan büyük dalgalanmanın etkisiyle iflas korkusuyla geçen bir yaz sezonu yaşadı. Bazı şirketler belirsizlikten dolayı iflas ilan etti.

Lider Sektör İnşaat

Ancak konut satışlarındaki artış yaz sonuna doğru inşaat yatırımcısının yüzünü güldürdü. Ülkemizde en yüksek paya sahip sektörlerden olan inşaat sektörü Alanya'da da lider sektörlerden biridir.

Sektör Daraldı

Söz konusu sektör özellikle Rus vatandaşlarının ülkemizdeki evlerini satılığa çıkarması sebebiyle daralmaya gitmişti. Ancak yüksek gelir seviyesine sahip Türk vatandaşlarının Alanya'dan ev almaya başlamasıyla durum tersine döndü.

İstikamet Yurt Dışı

İnşaat sektörü de bir daha aynı dalgalanma ile karşı karşıya kalmamak amacıyla yurt dışına açılmaya karar verdi. Yurt dışına açıldıklarını ülkeler arasında Birleşik Arap Emirlikleri Tayland gibi ülkeler yer almakta.

Özellikle Tayland Rus vatandaşlarının çok yoğun miktarda konut aldığı ülkelerden biri. şimdi Alanya'daki müteahhitler Alanya'dan kaçan ve Tayland’a giden Rus vatandaşlarına ev satmanın peşine düştüler.

Alanya Medya / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.